Ο Δρ. Βασίλειος Καραγιαννόπουλος έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή Αθηνών (Ελλάδα) και έχει ολοκληρώσει Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Νομοθεσία Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Διδακτορικό Δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο Strathclyde, Νομική Σχολή.Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde και στις νομικές σχολές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου στα τμήματα του δικαίου της πληροφορικής, του δικαίου του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα απασχολείται από το Ινστιτούτο Ποινικής Δικαιοσύνης (ICJS) του Πανεπιστημίοτ του Portsmouth (Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών) ως Reader στις κοινωνικο-νομικές σπουδές (ειδικευμένο στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο) και ως πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας του ICJS. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συνίστανται στη νομοθεσία και τους κανονισμούς της πληροφορικής, στη μελέτη του εγκλήματος και των τιμωριών που συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις θεωρίες ρύθμισης, στην κριτική εγκληματολογία, στην πολιτική του Διαδικτύου και την πολιτική διαμαρτυρία και στο δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ο Δρ. Καραγιαννόπουλος έχει εξαιρετική επιστημονική δραστηριότητα σε δημοσιεύσεις σχετικές με το περιεχόμενο του έργου όπως:
- «Ρύθμιση του Hacktivism: Από την Σύγκρουση στη Συμβίωση» – Σύμβαση μονογραφίας με τον Palgrave Macmillan – Προσεχώς 2018
- “Μη εγκεκριμένη χρήση εγκεκριμένης πρόσβασης από εσωτερικούς χρήστες. Ποιες είναι οι εναλλακτικές ρυθμίσεις εκτός του Computer Misuse Act 1990;” (2016) International Journal of Law, Crime and Justice, Τεύχος 47, σελ. 85-96.
- «Από το Morris στο Nosal: Η ιστορία της υπερβολικής εξουσιοδότησης και η ανάγκη για μια αλλαγή», (2016) John Marshall Journal of Information Technology & Privacy Law, Vol.30, σελ. 227-270.
- “Η Κίνα και το Internet: Αναλύοντας τους ρυθμιστικούς εφιάλτες του Lessig.” (2012) SCRIPTed, Vol. 9, Τεύχος 2, σελ. 150-172.
- «Ο ρόλος του Διαδικτύου στους πολιτικούς αγώνες: Μαθήματα από το Ιράν και την Αίγυπτο» (2012) New Political Science Journal Vol.34, Τεύχος 2, σελ. 151-171.
Ο Ομ. Καθηγητής Δρ. Λάζαρος Βρυζίδης είναι πρώην Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πειραιά και Ομ. Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πειραιά. Έχει πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα). Συνέχισε τις σπουδές του και αποφοίτησε από το ΠΜΣ Πληροφορικής και Επιχειρησιακής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το διδακτορικό του έχει τίτλο «Διδασκαλία των Μαθηματικών με Πληροφορική», από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα). Ο καθηγητής Βρυζίδης έχει ένα πολύ πλούσιο και λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα. Είναι αρκετά έμπειρος, πέραν της διδασκαλίας και της συμμετοχής σε διάφορες έρευνες και στον διοικητικό τομέα, καθώς είναι ο Επιστημονικός Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Συγκεκριμένα:
– Από το 2006 και μετά είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που αναλαμβάνει το Τμήμα Μαθηματικών και σήμερα το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
– Την περίοδο 2013 – 2014 διετέλεσε Επιστημονικός Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Επιστήμη της απόφασης με Πληροφοριακά Συστήματα», το οποίο διοργανώνεται και υλοποιείται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πειραιά.
– Από το 2014 και μετά είναι επιστημονικός διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA)», το οποίο υλοποιείται αυτόνομα από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς Εφαρμοσμένων Επιστημών.
Επίσης υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών ως Αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Πειραιά και υπηρέτησε ως ο πρώτος Πρόεδρος της Επιτροπής από την ίδρυση του Ειδικού Λογαριασμού στις 21.12.1988 έως και την 31.8.1989.
Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα έχουν να κάνουν με την πληροφορική και τη χρήση της στα μέσα ενημέρωσης καθώς και τις οικονομικές πτυχές της χρήσης του διαδικτύου και της τεχνολογίας, ιδίως όσον αφορά τη διοίκηση επιχειρήσεων.