Η Ευαγγελία Ανδρουλάκη είναι έμπειρη δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ειδικεύεται στο Ποινικό Δίκαιο. Είναι πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών (Ελλάδα) και απόφοιτος του ΠΜΣ Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (Ελλάδα). Είναι μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε διάφορες οργανωτικές επιτροπές για αρκετά συνέδρια και ραδιοφωνικές εκδηλώσεις στην ΕΡΤ σχετικά με την Εγκληματολογία και την Ποινική Δικαιοσύνη. Γνωρίζει πολύ καλά το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Ποινικό Σύστημα, καθώς έχει πραγματοποιήσει σχετικές παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια. Η συμμετοχή της ως ερευνητής είναι πολύ χρήσιμη για την έρευνα καθώς συνδυάζει την εγκληματολογία με την μεθοδολογία της έρευνας, την εμπειρία στα ποινικά ζητήματα και τη βαθιά γνώση των βιβλιογραφικών και επιστημονικών θεμάτων.

Έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις, παρουσιάσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο του έργου όπως:

  • Προφορική παρουσίαση: «Προστασία των ανηλίκων online καταναλωτών υπό το πρίσμα του διεθνούς και ελληνικού δικαίου», 5ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή, που οργανώθηκε από την «Ελληνική Ένωση για τη μελέτη της διαταραχής εθισμού στο Διαδίκτυο», 23-26 Ιουνίου 2016, Λίμνη Πλαστήρα, Ελλάδα.
  • Προφορική παρουσίαση: «Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στα λειτουργικά προγράμματα των συστημάτων πληροφοριών (λογισμικό)», 4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο με διεθνή Συμμετοχή, που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία για τη Μελέτη της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, 23-26 Ιουνίου 2016, Αθήνα , Ελλάδα.
  • Προφορική παρουσίαση: «Ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας – Εξέλιξη και Αντανάκλαση», 1ο Παγκύπριο Συνέδριο Ποινικού Δικαίου και Εγκληματολογίας «Το έγκλημα, οι τρέχουσες προκλήσεις και η ποινική καταστολή», που οργανώθηκε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, 7 Μαρτίου 2015.
  • Προφορική παρουσίαση: «Το ξέπλυμα χρήματος στο Διαδίκτυο – δραστηριότητες ηλεκτρονικού ξεπλύματος χρημάτων», 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο «Τεχνολογίες Πληροφορίας – Επικοινωνία και υποστήριξη, παρακολούθηση και θεραπεία ψυχικών ασθενών – Internet και σύγχρονες νομικές προκλήσεις» από το «obrela.gr» έως τις 17 Μαΐου 2013.
  • Πιστοποίηση συμμετοχής στη διάλεξη του Dr. Michael Kilchling, μέλους της εγκληματολογικής ομάδας έρευνας στο Ινστιτούτο Διεθνούς Ποινικού Δικαίου του Max-Planck στο Freiburg της Γερμανίας με θέμα: «Έλεγχος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες: Από τον έλεγχο του οργανωμένου εγκλήματος στην παγκόσμια επιτήρηση», που πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2013 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
  • Πιστοποίηση συμμετοχής στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του εκφοβισμού (ΕΑΝ) με τίτλο: «Το φαινόμενο του εκφοβισμού στο σχολικό και ηλεκτρονικό περιβάλλον. Κοιτάζοντας προς την Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Ιουνίου 2014.
  • Πιστοποιητικό σεμιναρίου για το «Βασικό μάθημα κατάρτισης σχετικά με τις νομικές και τεχνικές πτυχές του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο για τους δικαστές και τους εισαγγελείς», το οποίο διοργάνωσε την Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δικαίου (ERA) και πραγματοποιήθηκε στο Τρίερ της Γερμανίας στις 9-10 Οκτωβρίου 2014.

Ο Νικόλαος Καραγιάννης κατέχει πτυχίο από το Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι απόφοιτος ΠΜΣ της Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Πέραν του ότι είναι αρκετά εξοικειωμένος με τα νομικά ζητήματα και τις εγκληματολογικές έρευνες, είναι εξίσου εξοικειωμένος με το Διαδίκτυο, τις νέες τεχνολογίες και τα κοινωνικά μέσα, καθώς έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό, τη διαχείριση και τη συντήρηση πολλών σελίδων facebook, ιστοσελίδων, blogspots και άλλων εφαρμογών (twitter, Instagram, tumblr, pinterest κλπ.) σχετικών με την εγκληματολογία, την κοινωνική θεωρία και τις τέχνες. Έχει επίσης γράψει ακαδημαϊκά άρθρα για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και ειδικά για τα παραδοσιακά εγκλήματα που διαπράττονται με τη χρήση νέων τεχνολογιών (τέτοια είναι εν προκειμένω και η διάδοση ψευδών πληροφοριών και τα hoaxes). Επιπλέον, έχει καταπιαστεί με ζητήματα που άπτονται της περιβαλλοντικής εγκληματολογίας και έχει μεταφράσει άρθρα σχετικά με το έγκλημα στην ψηφιακή εποχή από τα αγγλικά και τα γαλλικά στα ελληνικά.