Ο Αριστοτέλης Κομποθρέκας είναι Προγραμματιστής Λογισμικού, με πολυετή εμπειρία  στο σχεδιασμό ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Υπολογιστικά Μαθηματικά και στη Λήψη Αποφάσεων. Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ως Υπεύθυνος Μηχανογράφησης σε Βιομηχανικές Μονάδες έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πληθώρα εφαρμογών και λύσεων λογισμικού για τη διαχείριση παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας.

Έχει διδάξει στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μαθήματα όπως, Βάσεις Δεδομένων, Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρηματικών Πόρων, και Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα.

Επί σειρά ετών συνεργάζεται με το  Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης και Επιχειρηματικής Νοημοσύνης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών για την υλοποίηση αλγορίθμων Data Mining και εφαρμογών επεξεργασίας νομικών κειμένων.

Στο έργο «Hoaxes και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Έρευνα για την (αν)ασφάλεια των ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου και την οικονομοτεχνική διάσταση του φαινoμένου – Νομική αντιμετώπιση και de lege ferenda» είναι αναπληρωτής επιστημονικός υπεύθυνος, τεχνικός σύμβουλος και υπεύθυνος σχεδιασμού και ενημέρωσης της ιστοσελίδας του έργου.